a.p.scheltinga organisatieadvies | managementondersteuning is een ervaren en bevlogen freelance-adviesorganisatie die zich volledig richt op het adviseren en ondersteunen van middelgrote en kleine bedrijven bij organisatieverbetering cq. -ontwikkeling op bedrijfskundig en veiligheidskundig gebied. Ook worden voor certificerende instanties externe audits uitgevoerd op het gebied van onder andere ISO 9001, VCA en VCU. Daarnaast zijn we vaak gesprekspartner met sociale partners en overheid- en brancheorganisaties zoals de Inspectie SZW en Volandis bij ontwikkeling en aanpassing van arbocatalogi en brancherichtlijnen. Deze activiteiten vinden voornamelijk plaats “boven de grote rivieren” en wel vanuit het Overijsselse Kampen (hoofdadres) en het Duitse Rhede (Ems), net over de grens. Maar natuurlijk meestal bij de cliënt! Sinds 2003.

Branche-ervaring

Elke organisatie heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Natuurlijk hebben ook alle organisaties, profit of non-profit, overeenkomsten. a.p.scheltinga organisatieadvies | managementondersteuning wordt ingezet voor vele soorten bedrijfskundige en veiligheidskundige projecten, in welke organisatie dan ook. Maar eerlijk is eerlijk; de meeste ervaring is opgedaan in het midden- en kleinbedrijf en bij diverse brancheverenigingen en wel in de volgende branches:

  • grond-, weg- en waterbouw
  • woning- en utiliteitsbouw
  • recycling
  • automatisering
  • horizontaal-, verticaal- en speciaal transport
  • installatie
  • productie
  • machine- en metaalbouw
  • mobiliteit
  • dienstverlening 

Opleidingen

Het continu opdoen van ervaring en het ontwikkelen van kennis en kunde zijn belangrijke aandachtspunten voor een adviseur. Echter, opleidingen zijn voornamelijk bedoeld als basis om voornoemde ontwikkeling met parate kennis te versnellen en te verbreden. Gevolgde relevante opleidingen zijn onder andere: Veiligheidskunde, Technische Bedrijfskunde, Lead Assessor Training Course (P-E Batalas Ltd) en Consulting Skills (AOO).

Taal van de ondernemer

In veel gevallen is advies alléén niet voldoende, daarom wordt veel aandacht besteed aan de daadwerkelijke implementatie van het advies. Vaak in de vorm van projectbegeleiding, coaching of interim management. Middels gesprekken waarbij de ondernemer ondersteund wordt bij het nemen van de juiste beslissingen, op korte én lange termijn. Allemaal in de taal van de ondernemer. Dus, geen onnodig dure en nietszeggende woorden, rapporten en andere overbodigheden. Gewoon daadkrachtige en resultaatgerichte acties en oplossingen!

Benadering

Kwaliteit wordt gerealiseerd door een persoonlijke benadering, een betrokken en professionele houding, deskundigheid, een hoge arbeidsmotivatie en een frisse kijk op situaties. Uit ervaring is gebleken dat dit ingrediënten zijn voor de garantie tot succes! Wat echter nog belangrijker is: tevreden klanten! Altijd bezig met procesverbetering en organisatieontwikkeling. a.p. scheltinga organisatieadvies | managementondersteuning streeft voor haar cliënten voortdurend naar verhoging van het rendement, meer efficiënte procesinrichting, voorkomen van risico’s en onnodige kosten, meer structuur en een meer strategische bedrijfsvoering. Klare taal.Wij ondersteunen u graag!

Neem contact met ons op om uw situatie te verkennen.

Contact