Bedrijven met het GMP+ FSA-certificaat tonen aan dat zij voldoen aan alle eisen en voorwaarden voor de borging van diervoederveiligheid.

FSA staat voor Feed Safety Assurance. Met ruim 18.000 GMP+ FSA-gecertificeerde bedrijven is het de grootste module binnen het GMP+ certificatieschema. GMP+ FSA bevat standaarden voor alle schakels in de keten. Gecertificeerde bedrijven worden getoetst door onafhankelijke, door GMP+ International goedgekeurde instellingen, de zogeheten Certificatie Instellingen.

In de loop der jaren is de FSA-module steeds verder geprofessionaliseerd. Onder meer ISO-9001, HACCP, voederveiligheidsnormen, traceerbaarheid, monitoring, basisvoorwaardenprogramma, ketenbenadering en het Early Warning System (EWS) zijn in de GMP+ FSA module geïntegreerd. Door deze brede benadering fungeert het GMP+ FSA-certificaat in steeds meer landen in de praktijk als verkooplicentie.

Hoewel FSA vanuit GMP+ International uitsluitend draait om risicomanagement, helpt een certificaat bedrijven ook om meer business te genereren en nieuwe markten aan te boren. De ketenbenadering legt een stevig en belangrijk fundament voor veilig diervoeder: het garandeert voor een groot deel dat alle schakels in de keten op uniforme en transparante wijze de kwaliteitsborging voor diervoeder en diensten waarborgen. Maar vanwege de onafhankelijke certificatie neemt de afnemer ook zijn eigen verantwoordelijkheid.

De unieke ketenbenadering die GMP+ International handhaaft, brengt het beste van twee werelden samen: individuele én gezamenlijke verantwoordelijkheid. Wanneer elke schakel in de keten zich toelegt op diervoederveiligheid, zorgen we samen voor een veilige markt. Het deel uit maken van een keten biedt bedrijven ook de kans om uit te breiden naar nieuwe regio's.

Klik hier om na te gaan of een organisatie GMP+ FSA-gecertificeerd is.Wij ondersteunen u graag!

Neem contact met ons op om uw situatie te verkennen.

Contact